pénztárgép

Mit kell tudni az online pénztárgépek éves felülvizsgálatáról?

Amikor valaki online pénztárgépet vásárol, legtöbbször egy olyan céget választ, aki a teljeskörű beüzemelést is vállalja az értékesítésen felül. Ez több szempontból is jó döntés, mert a vásárló könnyedén elveszhet a számos akkor még új információ között. Ám ezek után sem érnek véget a teendők az online pénztárgépekkel, csak szerencsére kevésbé lesznek sűrűek. Ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy semmilyen nagyobb hiba sem merül fel a használatuk közben, ez sajnos nem feltétlenül jelenti azt, hogy a háttérben nem lépnek fel apróbbak, amik hosszú távon problémát okozhatnak.

Éppen ezért inkább áldás, mint teher az online pénztárgépek rendeletben rögzített kötelező éves felülvizsgálata! Eszerint az online pénztárgépeket az üzemeltetőnek minden évben felül kell vizsgáltatnia a NAV nyilvántartásában szereplő tetszőlegesen kiválasztott szervizek valamelyikével. A vizsgálat célja, hogy egy erre képesítéssel rendelkező személy hitelesítse, hogy a készülék az előírásoknak megfelelően működik minden tekintetben. Az első ilyen felülvizsgálatot az online pénztárgép beüzemelését követően legkésőbb egy éven belül kell ütemezni, és a két felülvizsgálat között szintén nem telhet el több idő egy évnél. Kifejezetten fontos, hogy ezt csak az arra felhatalmazott és a NAV nyilvántartásában szereplő személy vagy szerviz végezheti, ezt pedig könnyedén ellenőrizheti! Kérésére a munkakezdés előtt fel kell mutatniuk a műszerész igazolványt és a plombanyomót is. A folyamat részeként a készülék bizonylatain szereplő adatok helyességének ellenőrzése, és a készülékház bontatlanságának ellenőrzése kerül napirendre. Megbizonyosodnak az AEE megfelelő működéséről és a pénztárgép legfrissebb szoftverének meglétéről is, szükség esetén akkumulátorcserére is sor kerülhet. A vizsgálat végeztével leplombálják a gépet, feljegyzik a pénztárgépnaplóba az ellenőrzés időpontját, Ön pedig átveheti az adatlapot.

Ha Ön is egy megbízható céget keres, ahol elvégeztethetné az online pénztárgépe éves felülvizsgálatát, cégünkre a Com-Trend Irodagép-technikai Bt.-re számíthat! Keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén!