Terminál

Az online kassza használókat hamarosan fontos változások érinthetik!

Hosszú évek óta többféle információ is kering a készpénzhasználat visszaszorításáról. Úgy néz ki, hogy hamarosan vége a találgatásoknak, mert nem olyan rég fontos bejelentés történt a kormány részéről: 2021. január elsejétől az online kasszát használókat a hatóságok köteleznék az elektronikus fizetés biztosítására.

Egyelőre még csak egyeztetésekről van szó, de már többféle megoldás is felmerült azzal kapcsolatban, hogy az online kasszát üzemeltetők hogyan is tehetnének majd eleget ennek a kötelezettségnek. Elképzelhető, hogy a jövőben QR-kóddal is fizethetnek a vásárlók, akárcsak Kínában, ahol már több ideje létezik ez az opció a boltokban. A magyarországi bankok és a kormány folyamatosan együtt dolgoznak a megoldáson, érdemes követni az eseményeket, így még időben értesülhet majd a változásokról.

Ha online kasszát üzemeltet, és szeretne többet megtudni erről a hírről, vagy termékeinkről érdeklődne, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Munkatársaink készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre.