Mivel jár az online pénztárgép használata?

Ma már szinte nincs olyan kereskedelmi, vagy szolgáltató vállalkozás Magyarországon, amelyik ne használna online pénztárgépet. Ha viszont Ön csak most szeretne üzletet nyitni, akkor érdemes elolvasnia bejegyzésünket, hiszen rengeteg dolgot megtudhat ezekről a hasznos és kötelező használatú berendezésekről.

Az online pénztárgép vásárlásához szükség van egy üzembehelyezési kódra, amit rögzíteni kell a készülékben. A rögzítés után a pénztárgép kapcsolatba lép a NAV-val, majd egy válaszüzenet segítségével gyakorlatilag üzemre kész állapotba kerül. Innentől kezdve használható, sőt, kötelező használni, hiszen minden pénzmozgást rögzíteni kell benne ahhoz, hogy szabályos legyen az üzletmenet, és természetesen a napi nyitás és zárás rögzítése is elengedhetetlen. Ezen felül is akad még egy kötelező teendő: az évente egyszer elvégzendő ellenőrzés, amit szakszervizben kell lebonyolítani.

Amennyiben online pénztárgépet vásárolna, forduljon hozzánk bizalommal! Nálunk új és használt online pénztárgépeket is beszerezhet. Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!