olcsó pénztárgép

Mi a teendő a borravalóval az online pénztárgép vásárlása után?

Az online pénztárgép vásárlása sok cég esetében ugyan már évek óta kötelező, mégis még mindig sokan vannak, akik nincsenek teljes mértékben tisztában a szabályozással, és akaratlanul is hibát követnek el, aminek bírság lehet a következménye. Sokan nem tudják például, hogy hogyan kell szabályosan kezelni a borravalót az online pénztárgép vásárlása után. Erre a kérdésre márpedig érdemes odafigyelni, mert sajnos könnyen súlyos bírságot kaphat a cég egy esetleges ellenőrzéskor.

Az online pénztárgép vásárlása után a borravaló betehető a pénztárgépbe, azonban nagyon fontos, hogy minden esetben elkülönítve kell kezelni. A szabály szerint csak kivételes esetben lehet eltérés a kassza pénzkészlete és a pénztárgép egyenlege között, azonban a borravaló léte nem tartozik az ilyen esetek közé. A borravaló egy kód használatával tárolható szabályosan a pénztárgépben. A törvény kizárólag az üzemeltető működési sajátosságai miatt ad lehetőséget az eltérésre, amikor a szolgáltatás jellegéből adódóan hosszabb idő eltelik az értékesítés és az ellenérték bevételezése között. Az adóhatóság szerint az online pénztárgépben minden pénzmozgást rögzíteni kell, ez alól nem lehetséges kivételt tenni. Egy ilyen problémával kapcsolatos konkrét esetről az alábbi linken bővebben olvashat: https://www.portfolio.hu/uzlet/20191118/dontott-a-borravalorol-a-kuria-407453

Az online pénztárgép vásárlása egy kis odafigyeléssel leegyszerűsíti a pénz kezelését, azonban fontos, hogy a szabályokat mindenki ismerje és maximálisan be is tartsa, illetve betartassa. Idővel a berendezés kezelése mindenkinek rutinszerűvé válik majd, a betanulási időszakban érdemes egy kicsit nagyobb odafigyeléssel dolgozni.

Amennyiben kérdése van az online pénztárgép vásárlása vagy kezelése kapcsán, bátran keressen fel minket! Munkatársaink készséggel segítenek Önnek mindenben a megadott elérhetőségeink bármelyikén. Forduljon hozzánk bizalommal, ha esedékessé vált az online pénztárgép vásárlása!